PRESENTACIÓ

Bon dia,

Sóc Ana Mira, sóc Diplomada en Logopèdia i Llicenciada en Psicologia, actualment treballe en un gabinet privat com a logopeda amb xiquets que tenen, principalment,  dificultats de llenguatge i  en l’aprenentatge de la lectoescriptura.

Dins d’aquest blog us presente la unitat didàctica (U.D.) “ELS SONS DE LES LLETRES. LA ESSA SONORA”. Aquesta U.D. tracta sobre fonètica valenciana i més concretament sobre  l'aprenentatge de la essa sonora. 

Aquest bloc l’he creat per l’assignatura de TICs aplicades a l’aprenentatge, que es troba dins del temari per l’obtenció del Títol d'Expert Universitari en Competència Professional per a l'Ensenyament en Llengües (Valencià), oferit per la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

           Encara que aquesta U.D. està pensada per a professors d'Infantil o  Primària amb alumnes amb dislàlies, principalment en la essa sonora. Començaré per les nocions més bàsiques de fonètica, ja que pense que tot docent que vulga impartir una llengua hi ha de conéixer-les. A més a més, la millor manera d’ensenyar fonètica és parlar bé una llengua perquè els xiquets acostumen l’oïda i siguen capaços de reproduir els mateixos sons.  

Per desgràcia en aquest moment no podem gaudir d’una televisió valenciana on els xiquets puguen veure els dibuixos animats, que tant els agraden, i aprendre valencià, és per això que molts xiquets solament tindran com a models de llengua als seus professors i aquests hauran de conéixer bé la fonètica de la llengua que han de transmetre.


Des de la meua experiència la millor manera en què aprenen els xiquets és amb activitats que els agraden i és per això que al blog també proposaré jocs, rondalles, …. És a dir, diverses activitats i recursos perquè els xiquets aprenguen fonètica al mateix temps que gaudeixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada