divendres, 24 de març del 2017

GENERALITZACIÓ: JOCS I

Una altra manera de practicar la fonètica és amb jocs tradicionals que podem adaptar a les nostres necessitats, per exemple:

L’OCA: podem dibuixar un tauler com el del joc de l’oca, amb 32 graelles on posarem dibuixos que continguen els fonemes que volem treballar i també posarem dibuixos que impliquen certes normes com el cranc, l’stop o el fantasma. El cranc indica que el jugador que cau en aquesta graella ha de retrocedir dues graelles, l'stop que el jugador es queda un torn sense llaçar i el fantasma que el jugador ha de començar altra vegada pel principi.



MEMORI: joc tradicional de triar dues imatges iguals. Solament haurem de preparar imatges amb el fonema que volem treballar i imprimir-les o dibuixar-les dues vegades. Haurem de tindre molt en compte l’edat del xiquet amb quin volem treballar per a posar més o menys nombre de parelles.
Per exemple per treballar el so /z/, podem posar les imatges de casa, rosa, espasa, princesa, tisores, tresor, zoo, zebra, pinzell,…

Cada vegada que un jugador alce una fitxa/imatge haurà  de dir el seu nom i una vegada haja encontrat la parella haurà de dir una frase que continga eixa paraula.


            FER ENDEVINALLES:  posem en una caixa imatges que continguen el fonema que volem treballar, un alumne triarà una i haurà de fer una endevinalla d’aquesta imatge. L’alumne que ho sàpiga alçarà la mà per a donar la resposta. Si encerta, serà ell qui faça la següent endevinalla. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada